fbpx

УКРАЇНА

Пошук

ОСОБЛИВОСТІ КРАЇНИ

tyru-v-ykrayiny-5

Неповторна краса української землі століттями надихала на творчість, а славна історія завжди буде приводом для гордості. Унікальні звичаї, неповторна культура, працьовиті і творчі люди віками вигідно виділяли Україну поміж інших Європейських країн.


Неодмінний атрибут карпатських пастухів трембіта — найдовший народний духовий інструмент у світі.


Станція метро “Арсенальна” у Києві – найглибша у світі і вона знаходиться на глибині 105 метрів під землею.


Одна з уславлених у світі різдвяних пісень – це “Щедрик”, народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells.

tyru-v-ykrayiny-11

ЩО ПОДИВИТИСЬ?

Актівський каньйон – його ще називають “Каньйон Диявола” або “Малий Крим” через схожість із Великим Кримським каньйоном, Актівський каньйон є частиною Національного природного парку “Бузький Гард”.

Кажуть, хто не бачив Бакоти, той не був на Поділлі. Вона є частиною Національного природного парку “Подільські Товтри”, ще одне місце для любителів езотерики та старовини, яке, однак, ви не знайдете на карті.

Буцький каньйон – входить в сотню найкрасивіших місць України і знаходиться на другому місці рейтингу “Сім чудес Черкащини”.

Замок Шенборн – навіть залізнична станція тут схожа на мініатюрний замок, а у розкішному парку по-справжньому казково.

Олешківські піски – не тільки природне диво України, а й найбільша пустеля Європи (деякі науковці щоправда виділяють їх як другий піщаний масив у цій частині континенту).

Базальтові стовпи – їхня масивність, безперечно, вражає, а ще зі стовпів б’є вода. У тих, хто там побуває, є можливість побачити політ лелеки за кілька метрів від себе і сфотографувати його.

Оптимістична печера – це гіпсова печера, геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення в Україні, а ще вона занесена до Книги рекордів Гінесса як найдовша в світі гіпсова печера, найдовша печера Євразії та друга (після Флінт-Рідж-Мамонтової у США) за довжиною серед печер світу.

Національний природний парк “Подільські Товтри” входить до 7-ми природних див України і не скористатися можливістю оглянути його найцікавіші місця було б шкода.  В національному парку діють і створюються нові туристичні маршрути: піші та кінні, водні, лижні, автомобільні та велосипедні.

Тараканівський форт важко назвати фортецею чи замком. Своїм зовнішнім виглядом він нагадує скоріше частину оборонної споруди, яка залишилась українцям після третього поділу Польщі в кінці XVIII століття. Споруди дуже красиві, навіть загадкові, проте не забувайте дивитись під ноги, оскільки можна потрапити в глибокі ями та пастки. Також варто взяти з собою теплий одяг: в підземних тунелях дуже сиро.

tyru-v-ykrayiny-13
tyru-v-ykrayiny-1
tyru-v-ykrayiny-9
tyru-v-ykrayiny-12

ЩО ПОЇСТИ?

tyru-v-ykrayiny-7
tyru-v-ykrayiny-3
tyru-v-ykrayiny-2

Український борщ – останнім часом ця страва все частіше згадується на шпальтах світової гастрономічної преси. То знаходяться твердження, що борщ був улюбленою стравою принцеси Діани, то The New York Times включає борщ до переліку найкращих овочевих страв.

Українські вареники чи польські пироги? Страви дуже схожі за ідеєю, але дещо різні за реалізацією. Нещодавно вийшла велика історична розвідка щодо походження цих страв. Так от, витоки її знаходимо та території сучасного Китаю, далі страва ширилася та модифікувалася разом з рухом монголів на захід, аж поки не дісталася центральної Європи, поділившись на кілька підвидів. Українські вареники – невеликі за розміром, зазвичай з тонкого заварного тіста, з безліччю різних начинок.

Котлета по-київськи – й досі тривають суперечки щодо її походження. Серед прототипів котлети по-київськи називають різні страви, найчастіше – котлету де-воляй. «Канонічну» ж котлету по-київськи подали вперше в далекому 1947-ому році. Серед її характерних рис – приготування з цілої курячої грудки з фалангою, соковите м’ясо, тонке хрустке панірування, рідка запашна олія всередині, яка має витікати при розрізанні.

Холодець має біля 100 різних назв та не менше варіантів приготування. Це досить складна страва, приготування якої потребує терпіння та часу. Зазвичай холодець готували саме на свята, комбінуючи кілька видів м’яса, додавали прянощі та спеції, довго-довго виварювали надзвичайно насичений бульйон, який, охолонувши, мав перетворитися на прозоре желе.

Ось ці смачні «конвертики» з капустяного листя з соковитим м’ясним фаршем, крупою та овочами всередині… Так, саме вони – голубці.

Ще одна страва з гуцульської кухні – банош (або бануш). Здавалося б, чим може здивувати кукурудзяна каша? Весь секрет у тому, чим її приправляють: під час приготування додають сметану або вершки, а зверху кладуть обсмажені шкварки і бринзу.

Раніше вважали мало не обов’язком привезти з Києва як гостинець торт «Київський». Тепер його можна купити чи не в кожному українському місті.

ЩО КУПИТИ ТА ПРИВЕЗТИ?

tyru-v-ykrayiny-4
tyru-v-ykrayiny-6

Намисто. Споконвіку намиста були найулюбленішими прикрасами українських дівчат. Зібрані з бурштину, бісеру, перлів та інших матеріалів, вони покликані захищати свою володарку від хвороб. До того ж існує негласна прикмета: чим більше намистин, тим багатша їх власниця.

“Київський торт”. Цей кулінарний сувенір на протязі багатьох десятиліть б’є всі рекорди продажів. Придуманий в далекому 1956 році, він і понині є найбажанішим солодким сувеніром з України.

Шоколад. В останні роки слава про український шоколад вийшла далеко за межі України, частково завдяки кондитерським фабрикам ROSHEN і «Світоч».

Сухе варення. Про ці традиційні для України ласощі мало хто знає, але спробувати, а тим більше привезти рідним і близьким варто обов’язково. Суто київський кулінарний винахід чимось нагадує цукати, але все ж відрізняється від них.

Мед. Він заслужено входить в топ-5 продуктів, які туристи везуть на пам’ять з України.

Трав’яний чай. Ароматні чаї з листя і плодів суниці, малини, смородини і ожини, чебрецю, м’яти і меліси, зібраних переважно в Закарпатті на схилах гір, будуть корисним подарунком з України рідним і близьким.

Спиртова настоянка. Україна славиться на весь світ своїми національними настоянками: хріновухою, медовухою, вишнівкою, настоянкою на смородині, лісових ягодах, травах і навіть екзотичної – на мандаринах.

Вишиванки. Це, без сумніву, найвідоміший український символ в світі. Україна чи не єдина країна, де національний одяг виведений на абсолютно новий рівень.

tyru-v-ykrayiny-8
tyru-v-ykrayiny-10

КОНТАКТИ

ВУЛ. ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ 14а

ПН-ПТ: 10:00-18:00

0971070002 • 0931070002

Підпишись у вайбер

Слідкуй в Telegram

Доєднуйся у Facebook

INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

© 2014-2021 Фора-тур - Вінниця