fbpx

ІТАЛІЯ

Пошук

ОСОБЛИВОСТІ КРАЇНИ

tyru-v-italiyu-7

Гаряча країна моди, пасти, вина, і пристрасті. В Італії 20 регіонів, і, побувавши навіть в декількох з них, не можна заявити, що Ви були в Італії, а тим більше знаєте її. Італію потрібно відкривати й відкривати. У кожному регіоні своє життя, кухня, традиції, ідеали, мова і тим більше культура.


У жодній іншій країні світу немає такої кількості об’єктів, що входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. В Італії їх 53. І близько 3 тисяч музеїв.


У Венеції є не тільки дорогі гондоли для туристів, а й набагато дешевші гондоли – трагетто. Начебто маршруток для місцевих жителів.


У Флоренції найбільша пішохідна зона в світі.


На території Італії знаходяться дві незалежні карликові країни: Ватикан і Сан-Марино.

tyru-v-italiyu-6

ЩО ПОДИВИТИСЬ?

• Долина Храмів Сицилії (Valle dei Templi).

• Чінкве Терре.

• Галерея Уффіці у Флоренції.

• Римський Колізей.

• Печерне місто Сассо ді Матера.

• Античні Помпеї.

• Амальфі і його узбережжя.

• Історичний центр Сієни.

• Ватикан.

• Базиліка Святого Марка.

• Римський Форум (Форо Романо).

• Блакитний Грот на острові Капрі.

• Гранд Канал у Венеції.

• Таємна Вечеря.

• Дуомо – Санта Марія дель Фьоре у Флоренції.

• Фонтан Треві у Римі.

• Вулкан Везувій.

• Озеро Комо.

• Винний маршрут К’янті.

Гроти і печери ущелини Фрасассі.

tyru-v-italiyu-10
tyru-v-italiyu-4
tyru-v-italiyu-9

ЩО ПОЇСТИ?

Італія знаменита своєю сирокопченою шинкою і ковбасами, великою кількістю сортів натуральних сирів, пастою, піцою, морепродуктами і м’ясом – завдяки великій варіативності кожен обов’язково знайде тут улюблену для себе страву!

Капрезе (Сaprese). Салат в патріотичних кольорах, який символізує прапор Італії. Був названий в честь відомого острова Капрі. Вважається одною з найпопулярніших страв країни. Ніжна моцарела та соковиті помідори, присипані пахучим базиліком та заправлені оливковою олією.

tyru-v-italiyu-3

Брускета (Bruschetta). Легкі закуски з хліба “чіабата”, які подаються перед основним прийомом їжі. Це гарячі бутерброди, адже основа з хліба підсушена на грилі, натерта часником та оливковою олією. Мабуть тому в перекладі з італійської їхня назва “запікати на вугіллі”.

Різото (Risotto). Рисова страва, одна з найпопулярніших в країні. Його готували ще в 19 столітті на Півночі Італії. Рис варять на бульйоні з додаванням м’яса, морепродуктів, овочів та фруктів.

tyru-v-italiyu-5

Морозиво (Gelato).  Побувавши хоч раз в Італії, Ви мабуть пробували справжнє італійське морозиво, від різновиду якого в “Джелатерії” розбігаються очі. Ще в давні часи морозиво вважалось стравою аристократів, а рецепт був державною таємницею. Тому не зволікайте, а вирушайте в сонячну Італію і організуйте собі гастрономічний тур.

З міцних напоїв італійці віддають перевагу «лімончело» (40-45 °, щось на зразок горілки на лимоні, є ще 22 ° аналог лікеру).

tyru-v-italiyu-1

ЩО КУПИТИ ТА ПРИВЕЗТИ?

tyru-v-italiyu-2

Яскрава, розписана вручну італійська кераміка буде прекрасним нагадуванням про сонячну Італію.

Пармезан і салямі . Виїхати з Італії не захопивши з собою головку цього Пармезану і батон легендарної сирокопченої ковбаси – майже злочин!

Самим популярним італійським дигестивом – кисло-солодким лимончелло можна буде не тільки пригощати гостей у себе вдома, але і піднести в подарунок другові або колезі по роботі.

Пляшку тосканського вина. Жоден поціновувач вин не покидає Італію з порожніми руками: вибір величезний, а ціни в порівнянні з українськими – на межі фантастики!

tyru-v-italiyu-8

© 2014-2021 Фора-тур - Вінниця