• Долина Храмів Сицилії (Valle dei Templi).
• Чінкве Терре.
• Галерея Уффіці у Флоренції.
• Римський Колізей.
• Печерне місто Сассо ді Матера.
• Античні Помпеї.
• Амальфі і його узбережжя.
• Історичний центр Сієни.
• Ватикан.
• Базиліка Святого Марка.
• Римський Форум (Форо Романо).
• Блакитний Грот на острові Капрі.
• Гранд Канал у Венеції.
• Таємна Вечеря.
• Дуомо – Санта Марія дель Фьоре у Флоренції.
• Фонтан Треві у Римі.
• Вулкан Везувій.
• Озеро Комо.
• Винний маршрут К’янті.
• Гроти і печери ущелини Фрасассі.
Італія знаменита своєю сирокопченою шинкою і ковбасами, великою кількістю сортів натуральних сирів, пастою, піцою, морепродуктами і м’ясом – завдяки великій варіативності кожен обов’язково знайде тут улюблену для себе страву!
Капрезе (Сaprese). Салат в патріотичних кольорах, який символізує прапор Італії. Був названий в честь відомого острова Капрі. Вважається одною з найпопулярніших страв країни. Ніжна моцарела та соковиті помідори, присипані пахучим базиліком та заправлені оливковою олією.
Брускета (Bruschetta). Легкі закуски з хліба “чіабата”, які подаються перед основним прийомом їжі. Це гарячі бутерброди, адже основа з хліба підсушена на грилі, натерта часником та оливковою олією. Мабуть тому в перекладі з італійської їхня назва “запікати на вугіллі”.
Різото (Risotto). Рисова страва, одна з найпопулярніших в країні. Його готували ще в 19 столітті на Півночі Італії. Рис варять на бульйоні з додаванням м’яса, морепродуктів, овочів та фруктів.
Морозиво (Gelato). Побувавши хоч раз в Італії, Ви мабуть пробували справжнє італійське морозиво, від різновиду якого в “Джелатерії” розбігаються очі. Ще в давні часи морозиво вважалось стравою аристократів, а рецепт був державною таємницею. Тому не зволікайте, а вирушайте в сонячну Італію і організуйте собі гастрономічний тур.
З міцних напоїв італійці віддають перевагу «лімончело» (40-45 °, щось на зразок горілки на лимоні, є ще 22 ° аналог лікеру).
Яскрава, розписана вручну італійська кераміка буде прекрасним нагадуванням про сонячну Італію.
Пармезан і салямі . Виїхати з Італії не захопивши з собою головку цього Пармезану і батон легендарної сирокопченої ковбаси – майже злочин!
Самим популярним італійським дигестивом – кисло-солодким лимончелло можна буде не тільки пригощати гостей у себе вдома, але і піднести в подарунок другові або колезі по роботі.
Пляшку тосканського вина. Жоден поціновувач вин не покидає Італію з порожніми руками: вибір величезний, а ціни в порівнянні з українськими – на межі фантастики!