Щоб насолодитися перлиною Кавказу, потрібно обов’язково поїхати у селище Степанцмінда, звідки і розпочинається підйом на сам п’ятитисячник. Сигнахі – місто кохання. Так як воно розташоване на схилі, відкривається приголомшуючий вид на всю Алазанську долину.
Боржомі. У Боржомі розташований найвідоміший курорт Грузії. Якщо мати трохи часу, можна заїхати в Національний парк і абсолютно безкоштовно скуштувати цілющу воду.
В Кутаїсі варто подивитися нову футуристичну будівлю парламенту Грузії, а також храм Баграта, Гелатський монастир. Також обов’язково слід відвідати: Мартвільскій каньйон, каньйон Окаце і водоспад Кінчха.
Регіон Кахетія. Батьківщина грузинського виноробства. Її найзнаменитіша частина – Алазанська Долина і місто Сігнахі. Батумі – місто, в якому поєднується місцевий колорит та сучасний дизайн.
Мцхета – душа Грузії. найдавніше місто країни, перша столиця, донедавна центр грузинського православ’я і святе для всієї нації місце. Небагато на планеті храмів, датованих 7-10 ст. – деякі із них у Мцхеті, і звичайно, у списку ЮНЕСКО.
Важливий елемент грузинської кухні – вино. Виноробство бере свої витоки ще 8 тисяч років тому. Тому грузини за правом вважаються майстрами цієх стародавньої справи.
Хінкалі – це гордість і візитна картка Грузії. Згідно з легендою, блюдо з’явилося під час війни з персами. Солдати не могли повністю відновитися після важких боїв і часто хворіли. Тоді грузинські жінки придумали хінкалі – смачне, ароматне й ситне блюдо.
Хачапурі – одне з найвідоміших страв грузинської кухні.
Еларджі – смачнюща кукурудзяна каша з сиром, яку їдять гарячою з соком і соусом сациві.
Мцваді, грузинський шашлик, їдять з соусами, салатами, запивають вином або чачею. Мцваді рідко подають разом з хінкалі.
Суп-харчо готують із баранини, телятини, курятини чи свинини з рисом і волоськими горіхами. Має бути гострим і густим.
Пхалі – холодна овочева закуска (нараховується близько двохсот видів). Найпопулярніші пхалі зі шпинату, буряку, баклажанів і капусти.
Справжнє вино. Гарне місцеве вино треба брати не в супермаркетах, а тільки на невеликих приватних виноробнях. Спочатку пробуєте, потім вирішуєте який сорт більше подобається і купуєте.
Грузинські солодощі. Першою на думку спадає різноманітна чурчхела. Вона буває з фундуком або волоським горіхом, роблять зі світлого або темного винограду. Купувати можна на ринках (гірше якість) або в невеликих господарствах (суб’єктивно смачніше і точно дешевше). Крім чурчхели можна купити тклапі (пастила), пахлаву, гозінакі (як козинаки, тільки з волоським горіхом), шоколад, джеми або мед.
Різноманітні спеції. Найвідомішою грузинською спецією вважається сванська сіль. Також можна подивитися суху аджику або хмелі-сунелі.
Фрукти та горіхи. Можна в подарунок привезти фейхоа, гранати, фундук або мигдаль. У сезон ціни в Грузії будуть приблизно в десять разів нижче, ніж можна купити на батьківщині.